Általánosan

A Lilieci.ro portál és csapatának (a továbbiakban “a portál”) célja, hogy valós információkat tegyen közzé a denevérekről és jelenlétük előnyeiről, illetve hogy pozitív változást eszközöljön ki a nagyközönség denevérekhez való hozzáállásban. Célunk továbbá, hogy a portál központi szerepet töltsön be a romániai denevérkutatók közötti kommunikációban. A portálon közölt vélemények nem egyeznek meg automatikusan minden Romániai vagy külföldi denevérkutató véleményével.

Céljainak elérése érdekében a portál cikkeket, híreket, eseményeket, fotókat, projekteket és általában tájékoztató anyagokat tesz közzé a denevérekről, denevérvédelemről, illetve olyan altalános természet és környezetvédelmi információkat, melyek hatással lehetnek a denevérekre.

Szerzői jogok

A portál logója, a portálon közzétett fotók, információs anyagok, vagy bármilyen más, a portálon publikált médiatípus a portál és/vagy ezen anyagok szerzőjének tulajdonát képezik. A közzétett információs anyagokon vagy a kísérő szövegben világosan fel van tüntetve a portál logója, megnevezése, és/vagy a szerző neve. A portál logója, a portálon közzétett fotók, információs anyagok, vagy bármilyen más, a portálon publikált médiatípus csupán a portál és/vagy a szerző engedélyével használható fel, illetve kizárólag non-profit és nevelő céllal és tartalmuk megváltoztatása nélkül. A portál által készített és publikált eredeti hírek és-vagy kísérő fotók csupán az eredeti forrás (azaz a Lilieci.ro denevérportál) konkrét feltüntetésével vehetőek át. Kivételt képez a Háttérképek rész, melynek tartalma letölthető és használható a portál és / vagy a szerző engedélye nélkül, de csupán a kijelölt célra (képernyőháttér). Bármely más célból való felhasználásához (pld. nyomtatás) szükséges a portál és/vagy a szerző engedélye. A szerzők elérhetőségével kapcsolatban bátran vegye fel velünk a kapcsolatot.

Abban az esetben, ha az erre a célre létrehozott szekciókban a portál látogatói és felhasználói képeket vagy más médiatípusokat tesznek közzé, ezen publikációk szerzői hozzájárulnak, hogy a portál non-profit módon, illetve nevelő céllal felhasználja ezeket az információkat. A közzétett képek vagy más médiatípusok szerzői joga továbbra is az illető látogatóé vagy felhasználóé, ezek felhasználása harmadik fél által csupán szerzői beleegyezéssel valósulhat meg.

Tartalmi követelmények

A portál nem tesz közzé olyan híreket, cikkeket, képeket, eseményeket, megjegyzéseket vagy más médiaelemet, melynek szexista, rasszista, vallási, politikai és/vagy homofób másodértelme van. A portál nem tesz közzé olyan elemet, mely diszkriminatív vagy rágalmazó, erőszakra vagy gyűlöletre uszít, illetve mely nem felel meg a Romániai jogszabályoknak, vagy esetlegesen félretájékoztatja a nyilvánosságot.

A portál nem tesz közzé szubjektív véleményeket és pletykákat. Minden látogató és felhasználó saját maga felelős a közzétett anyag tartalmáért, a portál nem tehető felelőssé a közzétett anyagok és a véleménynyilvánítás esetleges negatív hatásai miatt. Bármilyen megjegyzés, vagy médiaelem, mely nem egyeztethető össze a tartalmi követelményekkel és szerzőj jogokkal, felül lesz vizsgálva, illetve módosítva lesz közölve, vagy teljességében törölve a portálról. A portál fenntartja azt a jogot, hogy ismételt tartalmi kihágás esetén teljes mértékben korlátozza az illető látogató vagy felhasználó hozzáférését a portál tartalmához.

Viszont a portál közzé fog tenni többek között olyan információkat és nézőpontokat projektekről és tevékenységekről, melyek egyértelműen veszélyeztetik a Romániai vagy külföldi denevérkolóniákat. Ezen információk és nézőpontok függetlenek lesznek az illető projekt vagy tevékenység kezdeményezőjének vallási, politikai vagy személyes hovatartozásától, illetve csupán a denevér-, természet- és környezetvédelemre vonatkozó törvényeket és tudományos eredményeket fogják érvként szem előtt tartani.

A portál nem garantálja a látogatók és felhasználók által közzétett információk helyességét, illetve nem garantálja a harmadik felektől átvett hírek helyességét sem. Ezen információk téves vagy elévült részeket is tartalmazhatnak, és a portál nem tehető felelősső az ezen információk felhasználásából származó károkért.

Felhasználási szabályok

A nagyközönséget szívesen fogadjuk, sőt arra ösztönözzük, hogy a portál tartalmát felhasználják azon célból, hogy a denevérekről informálódjanak, illetve arra is, hogy jelezzék felénk az esetleges denevérekkel kapcsolatos további információkat, melyeket fontosnak vagy sürgősnek ítélnek meg. A portál látogatói és felhasználói tiszteletben kell tartsák a Szerzői jogok és Tartalmi követelmények részekben felsorolt elveket, valamint alkalmazzák azokat saját hozzájárulás esetén, de a más látogatókkal és felhasználókkal való kapcsolatteremtés esetén is.

A portál látogatói hozzáférhetnek a portál összes nyilvános információjához, hozzájárulhatnak a “Kolónia” (blog) részhez, illetve hozzászólhatnak minden publikált cikkhez. Ezen részek tartalom-hozzáadási lehetőségekkel vannak ellátva, viszont közzététel előtt a látogatók által közölni kívánt tartalom egy ellenőrzési folyamaton megy át, mely esetlegesen társulhat tartalommódosítással is. Azon tartalom, mely nem felel meg a Szerzői jogok és Tartalmi követelmények részekben felsorolt elveknek, nagy valószínűséggel módosítva kerül publikálásra, vagy esetlegesen teljes mértékben törlődik a portálról. A portál nyilvános információihoz való hozzáférés, a fennt említett részekhez valo hozzájárulás, illetve a hozzászólások nem igényelnek regisztrációt. Ajánljuk hogy a portál látogatói alkalmazzák a denevérek közelében érvényes szabályokat, illetve barlangi turizmus esetén a megfelelő viselkedésmódót.

A portál felhasználói alatt a regisztrált felhasználókat értjük, akiknek hozzáférésük van a portál teljes tartalmához, beleértve konkrét denevérkutatási, védelmi és monitoring témáköröket. A regisztrált felhasználók szakmai segítségben részesülhetnek (más regisztrált felhasználók által) fotó és ultrahang alapú denevérfaj azonosítás esetén. A regisztráció szükségessé teszi az ilyenkor megszokott adatok közlését (név, telefonszám, e-mail, intézmény/szervezet, stb.). Kérjük azon kutatókat, egyetemi tanárokat vagy diákokat, mesteris vagy doktorandusz hallgatókat akik a denevérkutatás körében tevékenykednek, illetve azokat akiket intenzíven foglalkoztat a gondolta, hogy denevérészek legyenk, vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy hozzáférést biztosíthassunk a portál összes részéhez. A regisztrált felhasználók minden, már emlitett portál részhez hozzájárulhatnak, továbbá konkrét cikkeket tehetnek közzé speciális, denevéreket érintő  témákból. Közzététel előtt a publikálandó anyag a fennt emlitett ellenőrzési lépéseken megy át, biztosítva, hogy megfelel a Szerzői jogok és Tartalmi követelmények részekben felsorolt elveknek. A regisztrált felhasználók tiszteletben tartják és alkalmazzák a denevérkutatással kapcsolatos etikai szabályokat.

Ha bármilyen kérdésük van a portál tartalmával kapcsolatban, vagy bizonyos jogok, beleértve a szerzői jogokat, sérültek a portál, vagy a látogatók és/vagy felhasználók tevékenysége miatt, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

0 válaszok

Hagyj egy választ

A hozzszálások tiszteletben kell tartsák a felhasználási feltételeket.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Nu suntem experți în matematică, dar trebuie să știm că nu ești un robot: *