Aspecte generale

Portalul Lilieci.ro și echipa portalului (denumite în continuare “portalul”) au ca scop răspândirea informațiilor reale despre lilieci și beneficiile prezenței lor, dar și inspirarea unei schimbări în atitudinea publicului vizavi de lilieci. Totodată, portalul dorește să reprezinte spațiul virtual central pentru comunitatea cercetătorilor de lilieci din România. Însă opiniile exprimate de către portal nu se asimilează automat cu opinia tuturor cercetătorilor de lilieci din România sau din străinătate.

Pentru atingerea scopurilor, portalul publică articole, știri, evenimente, poze, proiecte și, în general, materiale informative despre lilieci, protecția liliecilor și cercetarea liliecilor, dar și din domeniul mai general al protecției naturii sau mediului, în cazul în care există efecte asupra liliecilor.

Drepturi de autor

Logo-ul portalului, pozele, materialele informative și orice alt element media publicat pe portal, reprezintă proprietatea portalului și/sau autorilor acestor materiale, aceștia fiind indicați clar pe elementele respective și/sau în textele însoțitoare. Articolele informative pe diverse subiecte conțin cunoștințe generale despre lilieci dar și detalii mai speciale, iar proveniența acestora este indicată la sfărșitul articolelor, în cazul în care nu provine din cunoștințe proprii. Logo-ul portalului, pozele, materialele informative și orice alt element media publicat pe portal, se pot folosi exclusiv cu acordul portalului și/sau al autorilor acestora, respectiv exclusiv în scopuri non-profit și educativ, fără modificarea conținutului acestora. Știrile originale, publicate de portal, se pot prelua doar cu semnalarea explicită a provenienței textelor și/sau pozelor, respectiv cu menționarea explicită a portalului. Excepție prezintă secțiunea de Fundaluri, a cărei conținut se poate descărca și folosi fără acordul portalului și/sau autorului, însă doar pentru scopul clar de fundal monitor. Folosirea în orice alt scop (reproducere, multiplicare, etc.) necesită și în cazul fundalurilor, acordul portalului și/sau autorilor. Pentru detalii de contact cu privire la autori nu ezitați să ne contactați.

În cazul publicării unor poze sau altor elemente media de către vizitatorii și utilizatorii portalului în secțiunile dedicate acestor scopuri, autorii acestor poze sau elemente media sunt de acord ca portalul să folosească aceste poze în scopuri non-profit și educativ. Drepturile de autor ale pozelor sau elementelor media publicate de către vizitatorii și utilizatorii portalului aparțin în continuare lor, respectiv se pot folosi de către terți doar cu acordul autorilor.

Standarde de conținut

Portalul nu publică știri, articole, poze, evenimente, comentarii sau alte elemente media ce au conotație sexistă, rasistă, religioasă, politică și/sau homofobă. Portalul nu publică elemente ce conțin orice fel de tentă discriminatorie sau defăimătoare, cu incitare la violență sau ură, respectiv elemente ce nu respectă legislația națională sau care pot induce publicul în eroare.

Portalul nu publică opinii subiective și zvonuri. Fiecare vizitator și utilizator este responsabil pentru conținutul materialului publicat, portalul nefiind responsabil pentru efectele survenite datorită exprimării acestor opinii și publicării acestor materiale. Orice comentariu sau element care contravine celor de mai sus va fi moderat și/sau șters de pe portal de către echipa portalului, cu posibilitatea de a bloca complet accesul vizitatorului sau utilizatorului în cazul repetării situației.

Totodată, portalul va publica, printre altele, informații și puncte de vedere cu privire la proiecte și acțiuni care în mod cert pun în pericol existența coloniilor de lilieci din România sau din străinătate. Aceste publicații nu vor ține cont de apartenența religioasă, politică sau personală a inițiatorului proiectului respectiv, ci se vor baza pe argumente științifice clare, respectiv vor ține exclusiv cont de respectarea legislației în vigoare cu privire la protecția liliecilor, a mediului și a naturii.

Portalul nu garantează exactitatea informatiilor publicate de către vizitatori sau utilizatori, respectiv nu garantează exactitatea știrilor preluate de la terți. Aceste informații pot avea conținut învechit sau eronat, portalul nefiind responsabil pentru efectele survenite datorită folosirii acestor informații.

Utilizarea portalului

Publicul este binevenit, chiar încurajat să acceseze conținutul portalului, cu scopul de a se informa despre lilieci, sau de a ne informa asupra unor aspecte legate de lilieci, pe care le consideră ca fiind importante sau urgente. Vizitatorii și utilizatorii portalului trebuie să respecte și să aplice în propriile contribuții, respectiv vizavi de ceilalți utilizatori ai portalului, normele prevăzute în secțiunile Drepturi de autor și Standarde de conținut.

Vizitatorii portalului au acces la toate informațiile publice de pe portal, respectiv pot contribui, dacă doresc, cu postări în secțiunile „Colonia” (blog), dar și cu comentarii la diverse articole. Această secțiune este prevăzută cu opțiuni de adăugare a conținutului, conținut ce va parcurge, înainte de publicare, un proces de verificare și, după caz, moderare de către echipa portalului. Conținutul care nu respectă normele prevăzute în secțiunile Drepturi de autor și Standarde de conținut va suferi modificări înainte de publicare sau, după caz, va fi complet îndepărtat, fără posibilitate de publicare. Vizitarea portalului, accesul la informațiile publice și contribuția la secțiunile portalului semnalate mai sus nu necesită înregistrare. Recomandăm ca vizitatorii portalului să utilizeze reguli de bună conduită în preajma liliecilor, respectiv în cazul contactului cu liliecii din peșteri.

Utilizatorii portalului sunt utilizatori înregistrați și au acces la conținutul complet al portalului, inclusiv la discuții pe teme specifice de cercetare, protecție și monitorizare chiropterologică, și la asistență în identificarea speciilor de lilieci pe bază de poze și ultrasunete. Înregistrarea presupune oferirea detaliilor standard cerute în astfel de situații (nume, telefon, email, instituție/organizație, etc.). În cazul în care sunteți cercetător(oare), profesor(oară), student(ă), masterand(ă) sau doctorand(ă) din domeniul chiropterologiei, sau vă preocupă intensiv gândul de a deveni un chiropterolog, vă rugăm să ne contactati, ca să facilităm accesul Dvs. la toate detaliile portalului. Utilizatorii înregistrați pot contribui la toate secțiunile deja menționate în alineatul precedent, respectiv în adiție, pot publica articole pe teme specifice din domeniul chiropterologiei. Înainte de publicarea contribuțiilor, materialul va parcurge aceiași pași ca în cazul contribuțiilor publice, pentru a se asigura respectarea normelor prevăzute în secțiunile Drepturi de autor și Standarde de conținut. Utilizatorii portalului respectă și aplică etică și reguli deontologice în cercetarea liliecilor.

Dacă aveți orice nelămurire cu privire la conținutul portalului, sau considerați că drepturile dumneavoastră, inclusiv drepturile de autor, au fost încălcate de către portal sau de către vizitatorii și/sau utilizatorii portalului, vă rugăm să ne contactați, ca să remediem situația.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *