Hogyan látnak a denevérek a sötétben?

A kutatók évekig tanulmányozták, hogy hogyan látnak a denevérek a sötétben? Olvass erről aktuális cikkünkben, és az éjszakai vadászok sok már tulajdonságáról is.

Több, mint 800 résztvevő a kolozsvári Nemzetközi Denevéréjen

Örömmel fogadtuk a több, mint 800 résztvevőt a kolozsvári Nemzetközi Denevéréjen. És mégnagyobb örömmel beszéltünk nekik a denevérekről.

A Bükk denevérei

A Bükk denevérei jól érzik magukat ezen a kis méretű, de figyelemreméltó biodiverzitással rendelkező védett területen. Még az év denevére is.

A Károly-vonal erődítményei: több mint romhalmaz

2016-2017 között, a EUROBATS által nyújott finanszírozás és a Romániai Denevérvédelmi Egyesület természetbeli hozzájárulásával megvalósítottuk „A Károly-vonal: 150+ bunker jelentősége a román-magyar határon átnyúló denevérfauna szempontjából” című pályázatot.

Denevérek a színpadon

Hogyan kerülnek a denevérek a színpadra? Mi a kapcsolat a denevérek és a színház között? A Karácsonykői ERASMUS+ projekt válaszol.

Egy kolónia, csak nekünk

Nagy öröm egy denevérkutató számára, ha új denevérkolóniát fedez fel, ha megszámolja az egyedeket ebben az új kolóniában és azt tapasztalja, hogy rendben vannak, a helyükön vannak. Ilyen gondolatokkal alkottuk meg ezt a blogot / naplót a Lilieci.ro portálon.