A Domogled és Vaskapu denevérei, a LIFE+ támogatásával

A LIFE+ PODKOWIEC TOWERS projektet (LIFE20 NAT/PL/001427) Lengyelországból koordinálják, de cseh, szlovák és romániai partnerekkel.

Kolozsvár denevérei

Kolozsvár denevérei ultrahangok segítségével tájékozódnak a sötétben, és ipari mennyiségű rovart képesek elfogyasztani.

Csatlakoztam a DKVK csapatához

Vela a 2022-es téli monitoring szezonban csatlakozott a DKVK csapatához, és több tucat kontinentális jelentőségű helyszínt látogatott meg.

Natural Timber – több mint 30 éve!

A Natural Timber egy 100%-ban magántőkével rendelkező román vállalat, mely állatok és rovarok által használt mesterséges odúk / szálláshelyek gyártására szakosodott.

A Szolcsvai Búvópatak kolóniái – a romániai rekorder

A Szolcsvai Búvópatakban a denevérek élő szőnyegeket alkotnak a barlang mennyezetén. A barlang az ország denevér rekordere.

Egy virulens boszorkányüldözés

A denevérek, mint betegség-hordozók iránt érzett téves félelem értékes és fontos fajokat fenyeget. Olvass itt a denevérekről COVID-19 kontextusban.

A denevérek koloniális élete

Értsük meg jobban a denevérek koloniális életét, annak érdekében, hogy jobban meg tudjuk védeni Románia kontinentális jelentőségű kolóniáit.

A Nemzetközi Denevéréj 2019-es romániai kiadása

A 2019-es Nemzetközi Denevéréj romániai kiadását több civil szervezet szervezte nyolc külön helyszínen. Olyan városokban, mint Bukarest, Kolozsvár vagy Dornavátra, de természetes környezetben is, például a Vargyas-szorosban.

A 2018-as romániai Operation Wallacea denevérfelmérés

Együttműdödve az ADEPT Alapítvánnyal, az Operation Wallacea 2013 óta monitorizza a Nagy-Küküllő  Natura 2000-es terület biodiverzitását.

A kolozsvári Keleti park denevérei (előzetes tanulmány)

A kolozsvári Keleti park denevérei aktívak és változatosak. 2018-ban a DKVK denevérkutatása 7 denevérfajt mutatott ki a területen.