Folytatjuk a denevérportál támogatóinak bemutatását, és az Egyesült Királyságba látogatunk, pontosabban Warwickshire megyébe, ahol a Warwickshire-i denevérészek már a 80-as évektől kezdődően tevékenykednek.

A Warwickshire-i denevérész csoport az Egyesült Királyság egyik, megyei székhelyű denevérész csoportja, mely partner az ország központi denevérvédelmi szervezetében, a Bat Conservation Trust-ban is. A csoport olyan önkénteseket foglal magába kik részt vesznek a Warwickshire megyei denevérek és élőhelyek kutatásában és védelmében, valamint az ehez kapcsolódó népszerűsítő tevékenységben is.

A csoport a 80-as évek közepén alakult meg, Mick Finnemore és kollégái vezetésével, akik egyben a Warwickshire Wildlife Trust tagjai is voltak. Pár évig Warwickshire Wildlife Trust tagjai működtették a csoportot, hivatalos munkájukkal párhuzamosan. A 90-es évek közepéig megnőtt a tagság létszáma, és a csoport önálló szervezetté vált. Jelenleg a szervezetnek mintegy 70 tagja van, de még mindig fennáll a szoros munkakapcsolat a Warwichshire Wildlife Trusttal.

A csoport célkitűzései a következőek:

  • a Warwickshire, Coventry és Solihull területek denevéreinek védelme, egybekötve ezen területek szállás- és élőhelyvédelmével, valamint népszerűsítési tevékenységekkel;
  • a csoporttagok és a nagyközönség képzése minden, denevérekkel kapcsolatos témakörben;
  • aktív részvétel Warwickshire, Coventry és Solihull denevérkutatásában;
  • a csoport tagjainak képzése denevérfajok azonosítására és denevérek ápolására;
  • olyan önkénteshálózat biztosítása, mely képes résztvenni a sérült denevérek ápolásában.

A csoport tagsága nagyon vegyes, vannak profi ökológusok és biológusok, de lelkes amatőrök is, illetve olyan emberek, akik egyszerűen csak azért csatlakoztak a csoporthoz, hogy a denevérekkel kapcsolatos ismereteiket bővítsék.

Köszönjük a “Uniting the efforts of Romanian bat conservation” projekt sikeres megvalósításában és a lilieci.ro portál megalkotásában jelentős szerepet játszó hozzájárulást, illetve a Második Országos Denevérkutatási Konferenciához való hozzájárulást.

Honlap: http://www.warksbats.co.uk/general/links.aspx

Facebook oldal: https://www.facebook.com/WarksBats/?fref=ts