A portál ezen része olyan filmfelvételeket vagy animációkat tartalmaz, melyeket denevérvédelmi szervezetek készítettek különböző pályázatok részeként, vagy egyszerűen oktatási és tudatosítási céllal. Úgyszintén megosztunk itt denevéres témával kapcsolatban készített interjúkat is. A Lilieci.ro portál nem rendelkezik ezen felvételek szerzői jogaival, de a szerzők hozzájárulásával publikálta őket. Jó szórakozást!

Az Év denevére és a Károly-vonal – Marosvásárhelyi Rádió (2017 április 22)

Az “Év denevére” verseny eredményével, és a Károly-vonal erődítményeivel kapcsolatos EUROBATS pályázat eredményeivel kapcsolatban kérdez minket Bódizs Edith, a Marosvásárhelyi Rádiótól, 2017 április 22-én.

Köszönjük a lehetőséget!

Az Év denevére – Román Kulturális Rádió (2017 április 16  – román nyelven)

Az “Év denevére” verseny eredményével kapcsolatban, és a denevérekről általában beszélhetünk Dan Stoica-val, a Román Kulturális Rádió 2017 április 16-án felvett adásában, egy szép vasárnapi délelőtt.

Köszönjük a lehetőséget!

Az Év denevére – Marosvásárhelyi Rádió (2017 március 4)

Az Év denevére versenyt mutatjuk be Bódizs Edith kérdései alapján a Marosvásárhelyi Rádió hallgatóinak, 2017 március 4-én.

Köszönjük a lehetőséget!

Épületlakó denevérek védelme

Rövid dokumentumfilm (román nyelven), készült az “Emberi környezetben élő denevérkolóniák hosszútávú védelme a helyi közösségek bevonásával” pályázat ideje alatt (2014-2016). Pályázó: Romániai Denevérvédelmi Egyesület. Finanszírozó: SEE grants 2009-2014, Romániai Civil Támogatási Alap.

Denevérek Erdélyben

Rövid dokumentumfilm (román nyelven), készült a LIFE08 NAT/RO/000504 “Denevérvédelem a Királyerdő, Bihar és Torockói hegységekben” pályázat ideje alatt. Pályázati partnerek: Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, Romániai Denevérvédelmi Egyesület, Emil Racoviță Barlangkutató Intézet (2010-2013).