Az ABUN csoport denevérei

2016-ben az ABUN csoport úgy döntött, hogy műalkotások megvalósítása által segíti a romániai denevérvédelmet.

A Károly-vonal denevérei

2016-2017 között, a EUROBATS által nyújott finanszírozás és a Romániai Denevérvédelmi Egyesület természetbeli hozzájárulásával megvalósítottuk „A Károly-vonal: 150+ bunker jelentősége a román-magyar határon átnyúló denevérfauna szempontjából” című pályázatot. A csapattagok (Bücs Szilárd, Jére Csaba, Csősz István és Barti Levente) első ízben mérték fel a Károly-vonal erődítményeinek és a velük szomszédos élőhelyek jelentőségét a helyi denevérfauna szempontjából.

A barna hosszúfülű denevér – az év denevére Romániában

Az Év denevérfajának, a barna hosszúfülű denevérnek (Plecotus auritus) szentelt fotógaléria.

Az év denevére Romániában (2017)

Az év denevére Romániában (2017). 150 szavazat alapján (a 412-ből), a barna hosszúfülű denevér lett az év denevérfaja Romániában.

Barlangi denevérek

A barlangi denevérek változatosak, mint a szálláshelyek, melyeket életük során használnak. Fedezzétek fel e szerény válogatást a barlangi világból.

Arizona denevérei

Robert J. Long fenomenális denevér illusztrációit az “Éjszakai műszak” című írásban fedeztük fel. A cikk az Edible Baja Arizona online újságban jelent meg, és leírja a denevérek jelenlétének előnyeit.

A II. Romániai Denevérkutatási Konferencia

Október 28-30 között, Plaiul Foii-n, Brassó megyében, a Dianthus Menedékháznál, került megrendezésre a II. Romániai Denevérkutatási Konferencia.

Denevérek, Merlin Tuttle szemével szemlélve

Merlin Tuttle egy világszínvonalú denevér szakértő, illetve az egyik legjobb denevér fotós, valamint a Bat Conservation International alapítója.