Liliecii grupului ABUN

În cursul anului 2016 grupul ABUN a decis să contribuie la protecția liliecilor din România, prin crearea unor lucrări de artă superbe.

Liliecii liniei fortificate Carol

În perioada 2016-2017, prin finanțare EUROBATS și aportul în natură al Asociației pentru Protecția Liliecilor din România, s-a derulat proiectul “Linia Carol: evaluarea importanței a 150+ buncăre părăsite în conservarea faunei de lilieci transfrontaliere româno-maghiare”. Echipa proiectului, compusă din Szilárd Bücs, Csaba Jére, István Csősz și Levente Barti, au realizat prima evaluare a liniei fortificate Carol și a habitatelor adiacente, în privința faunei de lilieci.

Liliacul urecheat brun – liliacul anului în România în 2017

Galeria dedicată câștigătorului competiției “Liliacul anului” în România, ediția 2017, liliacul urecheat brun (Plecotus auritus).

Liliacul anului în România (ed. 2017)

Liliacul anului în România (ed. 2017). Concursul a fost extrem de strâns, iar specia câștigătoare a obținut 150 voturi din cele 412 exprimate.

Liliecii din subteran

O parte semnificativă din adăposturile liliecilor o reprezintă peșterile, avenele sau alte goluri subterane, cum ar fi de exemplu minele părăsite. Cele mai frecvente specii din peșterile României sunt …..

Lilieci din Arizona

Am descoperit ilustrațiile fenomenale despre lilieci ale lui Robert J. Long într-un articol despre “schimbul de noapte” în revista online Edible Baja Arizona, iar Robert a fost de acord să postăm câteva dintre ilustrațiile lui.

A II-a Conferință Națională de Chiropterologie din România

În perioada 28-30 octombrie 2016, a avut loc la Plaiul Foii, jud. Brașov, mai exact la Cabana Dianthus, cea de a II-a Conferință Națională de Chiropterologie din România.

Liliecii, prin ochii lui Merlin Tuttle

Merlin Tuttle este un expert în lilieci de talie mondială, dar și unul dintre cei mai fenomenali fotografi ai acestor animale unice. Este totodată fondatorul organizației Bat Conservation International.