Pentru lilieci și viitorul lor

Liliecii de pretutindeni oferă beneficii imense și gratuite agriculturii, silviculturii și vieții noastre în general. În ciuda acestor beneficii, liliecii sunt periclitați datorită diverselor activități umane, combinate uneori cu o atitudine instinctiv negativă față de lilieci. Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor (CCCL) este o asociație non-profit, fondată în 2017 de către mai mulți chiropterologi și pasionați de protecția naturii din România. Scopul CCCL este cercetarea și conservarea faunei de lilieci (Chiroptera) din România, precum și a habitatelor și adăposturilor folosite de lilieci, în vederea protecției naturii în general, și a asigurării unui mediu mai sănătos pentru toți. Și ne vom opri doar atunci când viziunea noastră s-a concretizat.


Poți sprijini eforturile noastre prin metoda cea mai convenabilă pentru Tine!

1. Cu 3.5% din impozitul tău pe venit!

Trebuie doar să completezi / semnezi formularul D230. Poți să descarci formularul de aici, sau să completezi direct pe contul CCCL pe situl redirectioneaza.ro. Cel mai simplu poți depune formularul prin Spațiul Virtual Personal.  Dacă esti cumva din Cluj-Napoca, poți să ne dai și personal formularul, noi rezolvăm mai departe. Iar dacă ești din alt județ, poți depune formularul la ANAF-ul local. Pentru orice întrebare, contactează-ne cu încredere!

2. Pe pagina noastră oficială de donații!

3. Direct, în conturile organizației!

Sigur și eficient, donația ta (în RON sau EUR) vine direct la noi. Pentru detalii, contactează-ne cu încredere!

Și ce anume facem cu sprijinul obținut?

Aici puteți vedea în poze și cifre primii 4 ani (2017-2021) din viața CCCL.

Aici se poate citi în detaliu despre perioada 2017-2019, aici despre 2019, iar istoricul complet al asociației se poate parcurge aici.

Îți oferim și niște motive bune pentru care să donezi!

#1. Îmi plac LILIECII: Știu că legendele sunt false și că liliecii sunt benefici pentru omenire. Dar totodată știu că protecția liliecilor trebuie întărită!

#2. Prețuiesc NATURA: Pentru că liliecii ajută la menținerea echilibrului în ecosisteme, donația mea va susține și protecția Naturii!

#3. Promovez INFORMAȚIA: Donez pentru a contribui la evoluția celei mai diverse și complexe resurse online despre liliecii României;

#4. Susțin MULTICULTURALISMUL: Donez pentru a ajuta o echipă multietnică, CCCL-ul, care printre altele realizează portalul Lilieci.ro în mod voluntar și în trei limbi;

#5…și MOTIVUL DECISIV:  ca noi să-ți recompensăm donația cu ceva drăguț despre lilieci (autocolant, pliant, poster, etc.)!


Donațiile sau sponsorizările efectuate vor fi folosite exclusiv pentru realizarea scopului nostru. Sprijinind eforturile nostre vei beneficia de:

  • includere în secțiunea Sponsori / Contribuitori ai portalului, creată special pentru recunoașterea celor care sprijină eforturile de protecția liliecilor din România;
  • materiale imprimate pe tematica liliecilor, pe măsura donației tale (pentru a te recompensa în acest fel, avem nevoie și de o adresă postală de la Tine).

Cu mulțumiri din partea liliecilor!

Echipa CCCL / Lilieci.ro, 2022