Proiectul MOL în Porțile de Fier

Din aprilie 2024, CCCL implementează un proiect în parteneriat cu Parcul Natural Porțile de Fier, și finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Proiectul “De la mic la mare – împreună pentru natura Porților de Fier” dispune de un buget de 36.964,29 RON, și are ca scop este îmbunătățirea conservării valorilor naturale din Parcul Natural Porțile de Fier, prin implicarea activă a tinerei generații în protejarea biodiversității, precum și prin conștientizarea vizitatorilor și localnicilor despre existența faunei protejate în apropierea drumurilor publice. Citește despre proiect aici.

LIFE+ Podkowiec Towers

Din octombrie 2021, CCCL face parte din echipa internațională care implementează proiectul LIFE PODKOWIEC PLUS: Înapoi la habitate – conservarea holistică a liliecilor, din fonduri europene prin LIFE, cu colegi din Polonia, Cehia și Slovacia. Proiectul din România se desfășoară în locații importante pentru lilieci din Parcul Național Domogled-Valea Cernei și Parcul Natural Porțile de Fier. Citiți aici mai multe detalii despre proiect sau pe pagina oficială din Polonia.

Proiectele de bază de date

În momentul de față, CCCL, împreună cu colegi de la Grupul Myotis pentru Conservarea liliecilor, colegi din Republica Moldova și colegi din România neafiliați, lucrează la crearea primei baze de date online pentru liliecii din România și Moldova. Proiectele sunt finanțate prin EUROBATS și European Mammal Foundation, precum și din fonduri proprii.

Proiectul transfrontalier româno-sârbesc

În perioada 2020-2022, CCCL, în parteneriat cu Grupul Myotis pentru Conservarea Liliecilor și colegi chiropterologi ai Muzeului de Istorie Naturală din Belgrad (Serbia), implementează proiectul Conservarea transfrontalieră a liliecilor cu potcoavă în zona româno-sârbească a Porților de Fier. Cu fonduri din partea Conservation Leadership Programme, proiectul are ca obiectiv îmbunătățirea stării de conservare a liliecilor cu potcoavă din această regiune, prin (1) date științifice precise despre migrația liliecilor în regiune, (2) acțiuni concrete de conservare la cele mai importante peșteri cu lilieci și (3) un public angajat și bine informat de ambele maluri ale Dunării. Citiți despre proiect aici, sau accesați pagina dedicată proiectului.

Proiecte cu și pentru speologi

Finanțat de Columbus Zoo & Aquarium, și implementat în parteneriat cu Grupul Myotis pentru Conservarea Liliecilor, proiectul a avut loc în 2018-2019, cu scopul de a implica și instrui speologi din România în conservarea liliecilor. Citiți aici și aici despre acest proiect.