Egy projekt a denevérek és a barlangok védelméért

Denevérek és barlangok védelmére és védett területek népszerűsítésére nyert támogatást a Myotis Denevérvédelmi Csoport, partnerségben az „Elveszett Világ” Természetvédelmi – Turista és Barlangász Egyesülettel, valamint a Gyilkostó Adventure Egyesülettel.

A nagyfülű denevér – az Év denevére 2019-ben Romániában

A 2019-es romániai „Év denevére” a nagyfülű denevér, mely igencsak kedveli az évszázados erdőket, és a szavazatok 45,2%-át szerezte meg.

Az év denevére 2019-ben

Szavazz az “Év denevére 2019-ben” versenyen, melyet a romániai denevérész közösség, a DKVK és a Lilieci.ro portál szervez.

Barlangászok és denevérek (1. rész)

2018 júliusa és 2019 júliusa között valósítja meg a DKVK a Columbus Állatkert és Akvárium által finanszírozott “Védelmi tevékenységek megerősítése a Dél-Nyugat Romániai denevérbiodiverzitási régióban” című pályázatot.

3-ik RDKK – 2018, Felsőcsernáton, Kovászna megye

A Denevérkutatási és Védelmi Központ 2018. október 19-21 között a Hanna Panzióban (Felsőcsernáton, Kovászna megye) szervezte meg a 3-ik Romániai Denevérkutatási Konferenciát. Az eseményt a Pettersson Elektronik AB támogatta.

Rhinolophus mehelyi – Az év denevére 2018-ban Romániában

A több mint 400 szavazatból 211-et magáénak tudó Méhely patkósdenevér (Rhinolophus mehelyi) a 2018-as romániai “Év denevére”.

Az év denevére 2018-ban

Olvasd el és szavazz, hogy milyen denevérfaj legyen az Év denevére 2018-ban, mely a romániai denevérkutatók és a Lilieci.ro portál közös kezdeményezése.

Kicsikkel, nagyokkal, megvédjük az erdőt!

A “Kicsikkel, nagyokkal, megvédjük az erdőt!” pályázat keretén belül célunk az volt, hogy a fiatal generációt közelebb hozzuk a denevérekhez.

A Lilieci.ro 6 hónapja tette meg az első szárnycsapásokat!

A Lilieci.ro 6 hónapja tette meg az első szárnycsapásokat! A romániai denevérportál fél éve, 2016. december 6.-án, délután 6 órakor vált valóra. Úgy gondoltuk ez alkalomból jó lenne újra átélni a legfontosabb pillanatokat és felsorolni a közös eredményeket.

A barna hosszúfülű denevér – az év denevére Romániában

Véget ért az első nyilvános romániai szavazás, mely a 2017-es “Év denevérét” jelöli ki. Nagyon szoros versenyben, illetve 150 szavazat alapján (a 412-ből), a barna hosszúfülű denevér lett az év denevérfaja Romániában.