Barlangászok és denevérek (1. rész)

2018 júliusa és 2019 júliusa között valósítja meg a DKVK a Columbus Állatkert és Akvárium által finanszírozott “Védelmi tevékenységek megerősítése a Dél-Nyugat Romániai denevérbiodiverzitási régióban” című pályázatot.

3-ik RDKK – 2018, Felsőcsernáton, Kovászna megye

A Denevérkutatási és Védelmi Központ 2018. október 19-21 között a Hanna Panzióban (Felsőcsernáton, Kovászna megye) szervezte meg a 3-ik Romániai Denevérkutatási Konferenciát. Az eseményt a Pettersson Elektronik AB támogatta.

Rhinolophus mehelyi – Az év denevére 2018-ban Romániában

A több mint 400 szavazatból 211-et magáénak tudó Méhely patkósdenevér (Rhinolophus mehelyi) a 2018-as romániai “Év denevére”.

Az év denevére 2018-ban

Olvasd el és szavazz, hogy milyen denevérfaj legyen az Év denevére 2018-ban, mely a romániai denevérkutatók és a Lilieci.ro portál közös kezdeményezése.

Kicsikkel, nagyokkal, megvédjük az erdőt!

A “Kicsikkel, nagyokkal, megvédjük az erdőt!” pályázat keretén belül célunk az volt, hogy a fiatal generációt közelebb hozzuk a denevérekhez.

A Lilieci.ro 6 hónapja tette meg az első szárnycsapásokat!

A Lilieci.ro 6 hónapja tette meg az első szárnycsapásokat! A romániai denevérportál fél éve, 2016. december 6.-án, délután 6 órakor vált valóra. Úgy gondoltuk ez alkalomból jó lenne újra átélni a legfontosabb pillanatokat és felsorolni a közös eredményeket.

A barna hosszúfülű denevér – az év denevére Romániában

Véget ért az első nyilvános romániai szavazás, mely a 2017-es “Év denevérét” jelöli ki. Nagyon szoros versenyben, illetve 150 szavazat alapján (a 412-ből), a barna hosszúfülű denevér lett az év denevérfaja Romániában.

Az év denevére 2017-ben

Fajszám és a kolóniák mérete alapján Románia denevérfaunája az európai ranglista élmezőnyében található. A romániai denevérkutatók és a Lilieci.ro denevérportál ezennel meghívnak benneteket, hogy vegyetek részt az első hazai “Év denevére” szavazásban.

A Warwickshire-i denevérészek

A Warwickshire-i denevérész csoport az Egyesült Királyság egyik, megyei székhelyű denevérész csoportja, mely partner az ország központi denevérvédelmi szervezetében, a Bat Conservation Trust-ban is. A csoport olyan önkénteseket foglal magába kik részt vesznek a Warwickshire megyei denevérek és élőhelyek kutatásában és védelmében, valamint az ehez kapcsolódó népszerűsítő tevékenységben is.

Pettersson D1000x

Pettersson, egy etalon a denevérkutatásban

Ma az egyik főszponzorunkat mutatjuk be, melynek támogatása nélkül a Lilieci.ro portál elkészítése sokkal nehezebb lett volna. A Pettersson Elektronik AB cég termékeit, elsősorban a nagyon jó minőségű ultrahang detektoraikat, mostani támogatásuktól függetlenül, sok éve intenzíven használjuk a romániai denevérkutatásban.