Nagy öröm egy denevérkutató számára, ha új denevérkolóniát fedez fel, ha megszámolja az egyedeket ebben az új kolóniában és azt tapasztalja, hogy rendben vannak, a helyükön vannak. Ilyen gondolatokkal alkottuk meg ezt a blogot / naplót a Lilieci.ro portálon.

Ez a “Kolónia” csak a miénk. Egy blog, egy hely, ahol, mint egy igazi, zajos, denevérkolóniában, beszélgetünk, élményeket és tapasztalatokat osztunk meg, konkrét eseteket vagy felmerülő kérdéseket válaszolunk meg, melyek nyilvánvalóan kapcsolódnak a denevérekhez.

Nemcsak amatőröknek, szakembereknek, vagy kezdő denevér rajongóknak szól, hanem azoknak is ,akik még bizonytalanok a denevérekkel kapcsolatban. Ha van egy történeted, egy szép élményed, vagy akár  rossz tapasztalatod is a denevérekkel, meghívunk, hogy oszd meg velünk. Denevérszakértő vagy és úgy véled, hogy szívesen olvasnánk a kutatási témádról? Ne várakoztass  minket!

Publikálási kritériumok:

  • A portál felhasználási feltételeinek tiszteletben tartása,
  • Minimális szöveghossz: 200 szó,
  • Maximális szöveghossz: 1000 szó.
  • Opcionálisan feltölthetőek fényképek, rajzok, stb, maximum 3 file, közepes felbontásban.

A jobb oldalon látható kék gomb segítségével (Szólj hozzá a Kolóniához!) te is hozzászólhatsz, cikkeket, tapasztalaltokat oszthatsz meg. A beérkezett írásokat átnezzük, hogy megfeleljenek a fenti kritériumoknak, és a lehető leghamarabb publkiáljuk őket, de nem többet mint 1-2 hozzájárulást hetente. Abban az esetben, ha sok hozzászólást kapunk, megkérünk, légy türelemmel, a történeted nem lesz elfelejtve. A kivételesen érdekes történeteket és élményeket lefordítjuk a portál többi nyelvére (román, angol), de az eredeti verzió írója megtartja szerzői jogait a többi verzió esetében is.

Azok  pedig, akik már ismerik és szeretik a denevéreket, fogadják nyitottan ezeket a  történeteket és tapasztalatokat, és próbálják érvekkel meggyőzni a szkeptikusokat.

A Kolónia vár rád!