Din seria prezentării sponsorilor noștri, astăzi călătorim în Marea Britanie, unde liliecarii din Warwickshire își desfășoară activitatea începând din anii 80’.

Liliecarii din Warwickshire (Warwickshire Bat Group) este unul dintre grupurile aflate în comitatele din Marea Britanie și este un grup partener în fundația centrală de protecție a liliecilor, Bat Conservation Trust. Include oameni entuziaști interesați în promovarea protecției liliecilor și habitatelor din Warwickshire.

Grupul a fost format inițial la mijlocul anilor 80’, de către Mick Finnemore de la Warwickshire Wildlife Trust și colegii lui, și pentru câțiva ani a fost condus de către personalul acesteia. Pe parcursul anilor 90’, grupul liliecarilor a crescut și a devenit o organizație de sine-stătătoare. Astăzi grupul are aproximativ 70 de membri, și se bucură în continuare de o strânsă relație de lucru cu Warwickshire Wildlife Trust.

Obiectivele grupului sunt:

  • Promovarea protejării și conservării liliecilor și adăposturilor acestora, precum și a habitatelor de hrănire folosite de lilieci în zonele Warwickshire, Coventry și Solihull;
  • Educarea membrilor grupului și a publicului larg în toate aspectele legate de lilieci;
  • Participarea activă în cercetarea și înregistrarea liliecilor în Warwickshire, Coventry și Solihull;
  • Instruirea membrilor în identificarea speciilor de lilieci și îngrijirea exemplarelor, în calitate de lucrători de lilieci acreditați;
  • Crearea unei rețele de voluntari care sunt capabili să aibă grijă de lilieci răniți.

Membrii grupului sunt foarte diverși, de la biologi profesioniști până la amatori entuziaști, dar și oameni care pur și simplu s-au alăturat grupului pentru a afla mai multe despre lilieci.

Mulțumim contribuției semnificative aduse proiectului “Uniting the efforts of Romanian bat conservation”, portalului Lilieci.ro, și celei de-a II-a Conferințe Naționale de Chiropterologie din România.

Pagină web: http://www.warksbats.co.uk/general/links.aspx

Pagină Facebook: https://www.facebook.com/WarksBats/?fref=ts