Liliecii sunt deja în hibernare. Acum ei dorm adânc (cu doar 12 bătăi de inimă / minut), pentru a putea  supraviețui perioadei lipsite de surse de hrană a iernii. Iar noi ne trezim și începem să vă oferim o grămadă de informații despre lilieci.

Și asta pentru ca în momentul trezirii din somnul adânc, spre sfârșitul lunii martie, să știm deja toate lucrurile esențiale despre ei. Despre beneficiile prezenței lor și mai ales despre cum putem să-i protejăm mai bine.

Portalul Lilieci.ro este realizat în cadrul proiectului “Uniting the efforts of Romanian bat conservation”, de către Szilárd Bücs, cu ajutorul indispensabil al echipei portalului. Proiectul este implementat sub egida programului Klaus Toepfer Fellowship Programme, Szilárd fiind un norocos participant al celei de-a treia generații a programului.

Atât proiectul, cât și realizarea portalului, au beneficiat de sponsorizări și contribuții semnificative atât din partea unor companii din domeniul liliecilor, cât și a unor persoane private, cărora liliecii le sunt dragi. Am primit inclusiv poze fenomenale din partea MerlinTuttle.org, cât și de la colegul nostru din Ungaria, Dénes Dobrosi. Pe această cale le mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat. Fără ei portalul nu ar exista. Vă invităm să faceți cunoștință!

Portalul Lilieci.ro și echipa noastră au ca scop răspândirea informațiilor reale despre lilieci și despre beneficiile prezenței lor, dar și inspirarea unei schimbări pozitive în atitudinea publicului vizavi de lilieci. Dorim să accentuăm necesitatea și importanța protecției liliecilor. Totodată, dorim să devenim spațiul virtual central pentru comunitatea cercetătorilor de lilieci din România, în vederea unirii eforturilor noastre, și pentru a prezenta rezultatele activității noastre publicului larg.

Credem într-o lume în care putem să trăim alături de lilieci, o lume în care coloniile mari și mici sunt protejate, în care publicul nu mai crede că liliecii se prind în părul nostru, și în cele din urmă, dar cel mai important, o lume în care respectăm Natura și pe semenii noștri, realizând interconexiunea noastră permanentă.

Iar acum că am terminat cu formalitățile, stimați vizitatori, vă invităm să explorați conținutul portalului, respectiv:

Vă propunem și două modalități foarte simple de a contribui la protecția liliecilor.

Puteți deveni emisari ai liliecilor și astfel să vă alăturați echipei de entuziaști care răspândesc informații reale și importante despre lilieci, sau să efectuați o donație pentru asigurarea funcționalității portalului.

Evident, avem și o pagină Facebook: Lilieci.ro. Și puteți să ne contactați oricând cu întrebări, inițiative sau știri.

Bun venit pe portalul Lilieci.ro!